تحولات منطقه

پس از عبور جت‌های جنگی چین از خط میانی تنگه تایوان، وزارت دفاع تایوان نسبت به افزایش چشمگیر احتمالی تنش‌های نظامی بین دو کشور هشدار داد.

هشدار تایوان نسبت به افزایش تنش‌های نظامی با چین
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، پس از عبور ۷ فروند جت جنگی چین از خط میانی حساس تنگه تایوان، وزارت دفاع تایوان صبح امروز در بیانیه‌ای نسبت به افزایش چشمگیر احتمالی تنش های نظامی بین دو کشور هشدار داد.

این وزارت خانه افزود: صبح امروز ۱۲ فروند هواپیمای نظامی چین در منطقه شناسایی دفاع هوایی پکن به پرواز درآمده بودند، که از این بین، ۷ فروند آنها شامل ۶ فروند جت J-۱۰ و یک فروند پهپاد، از خط میانی حساس تنگه تایوان عبور کردند. علاوه بر این، پنج فروند کشتی چینی عملیات گشت آمادگی جنگی را انجام دادند.   

خط میانی سال هاست که به عنوان مرز غیررسمی بین چین و تایوان درنظر گرفته شده بود تا زمانی که نیروی هوایی چین سال گذشته به طور منظم اقدام به نقض آن نمود.

در این بیانیه آمده است: ادامه اقدامات تهاجمی نظامی توسط ارتش چین در منطقه ممکن است منجر به افزایش چشمگیر تنش ها و وخیم ترشدن اوضاع امنیتی منطقه شود. این وزارت خانه از پکن خواست تا به سرعت دست از این قبیل اقدامات یک جانبه بردارد.

براساس این بیانیه، حفظ وضعیت فعلی صلح و ثبات در تنگه تایوان برای امنیت و حاکمیت منطقه هند-اقیانوس آرام ضروری است و تمام طرف ها از جمله پکن مسئولیت مشترکی در قبال حفظ این شرایط دارند.

براساس این گزارش، چین در حالی این عملیات را انجام داد که شهردار تایپه از حزب اصلی مخالف دولت فعلی و علاقمند به داشتن رابطه نزدیک با پکن، برای انجام گفتگوهای سالانه شهر به شهر وارد شانگهای شد.

این در حالی است که چند روز قبل چین در پاسخ به سفر ویلیام لای معاون رئیس تایوان به آمریکا، رزمایشی را در نزدیکی تایوان برگزار کرد، و به همین دلیل واشنگتن از پکن خواست تا فشار بر تایپه را متوقف کند.       

لای به عنوان معاون فعلی سای اینگ ون رئیس تایوان و نامزد پیشتاز در انتخابات ریاست جمهوری بعدی تایوان که ژانویه سال آینده برگزار می شود، در میانه مسیر سفر به پاراگوئه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور، توقف کوتاهی در نیویورک داشت و پس از آن در بازگشت از این سفر در سان فرانسیسکو توقف کرد.

دولت چین که همواره تایوان را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از خاک خود قلمداد می کند، سفر کوتاه «ویلیام لای» معاون رئیس تایوان به آمریکا را محکوم و او را فردی جدایی طلب و بسیار فتنه انگیز و مسئله ساز نامید.

سال گذشته در پی سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، ارتش چین رزمایش های گسترده ای را در مناطق مختلف تایوان از جمله در منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن برگزار کرده و رزمایش های دریایی را در اطراف تایوان برای آنچه که مقامات تایوان آمادگی برای یک نبرد می دانند، برگزار کردند.

همچنین پس از سفر سای اینگ ون با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا در اواخر ماه آوریل، چین رزمایش دیگری را برگزار کرد اما وسعت آن به اندازه رزمایش قبلی نبود اما شامل تمرینات جنگی کامل از سوی دو ناو هواپیمابر بود.

تایوان از سال ۱۹۴۹ توسط دولت محلی اداره می شود. از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین مادری چین می داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

پکن همواره از تمامی کشورها می خواهد تا به اصل چین واحد احترام گذاشته و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.

آمریکا در سال ۱۹۷۹ درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.